Volem un món més sostenible. Ens ajudes?

Publicat a: escola verda

La nostra escola educa en el recilatge i compta amb contenidors específics destinats al reciclatge de difersos materials per tal d’afavorir la recollida selectiva i ser respectuosos amb el medi ambient.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recollida de piles

Estem envoltats d’aparells de tot tipus que utilitzen piles com a font d’energia: el rellotge, el mòbil, els comandaments a distància, les joguines… Les piles i bateries són dispositius que contenen substàncies químiques que reaccionen entre elles i transformen l’energia d’aquesta reacció en electricitat.

Quan estan esgotades, aquestes substàncies químiques i materials poden fer malbé el medi ambient. Si les reciclem, el protegirem i també estalviarem molts recursos.

 

 Recollida de tòners

La revolució tecnològica ens ha facilitat la feina en les nostres tasques diàries, però en el camp de la informàtica, també ens ha generat un residu que els nostres avantpassats no tenien, els consumibles usats en les impressions. Aquests també provoquen importants danys ambientals.No s’ha de llançar els tòners buits a la paperera ja que són tòxics i estan fets d’un plàstic molt resistent, que podria tardar 1.000 anys en degradar-se. L’impacte que aquests tenen sobre el medi ambient és molt alt: el 80% d’un tòner és plàstic, un derivat del petroli i el 20% restant conté tinta (també és un derivat del petroli i és tòxic) i peces de coure, que en contacte amb la resta de components són altament contaminants. La tinta dels tòners conté components electroestàtics que provoca que hi hagi partícules dipositades en les parets de plàstic. Aquestes partícules estan formades per compostos altament contaminants per al medi ambient, com per exemple plom o arsènic, situació que ens obliga a gestionar i reciclar correctament aquests residus. A més, amb cada tòner reciclat s’evita el consum de 25 litres de petroli!

 

Recollida d’estris d’escriptura

En aquest contenidor podem dipositar els bolígrafs i retoladors usats per minimitzar l’impacte dels residus que utilitzem.  

 

Recollida de taps de plàstics

Ens sumem a la Campanya de recollida de taps de plàstic, com ara d’ampolles d’aigua o de refrescs, de brics de llet, de detergents, de xampú, etc., per tal d’obtenir recursos destinats al desenvolupament dels projectes de recerca sobre malalties i per tal de contribuir al reciclatge d’aquest residu.

Accés a la Plataforma (versió antiga)

https://jesusmariact-jm-barcelona.micolegio.es/educamos/

EX ALUMNES JM Claudina