A l' ESO hem començat el Projecte Connectant Mons d'Intermon Oxfam Destacats

Publicat a: Escola

Aquest curs dediquem la proposta a la construcció de la pau. Construir la pau i posar fi a la cultura de la violència és una responsabilitat de totes les persones, i per això és necessària una educació que valori i promogui les actituds no violentes en tots els àmbits de les nostres relacions.

 

 

 

La proposta didàctica Connectant mons, aquest curs, dirigeix la mirada cap als conflictes que tenen lloc en les nostres relacions i cap a la manera d’abordar-los, en el nostre entorn i al món, per analitzar-los i aprendre a resoldre’ls des d’un enfocament positiu, constructiu i no-violent. Per mitjà de diferents activitats vivencials i participatives, es buscarà dotar d’eines que permetin identificar i analitzar qualsevol tipus de violència i aprofitar l’oportunitat de transformació que ofereix cada conflicte. Per tal que l’alumnat prengui consciència de la importància de participar activament en la construcció de la cultura de pau, es busca potenciar el desenvolupament d’actituds proactives per prevenir la violència i la promoció d’iniciatives que afavoreixin la creativitat, el desenvolupament sostenible i el dret de totes les persones a una vida digna i en pau.

 

Objectius  de l'edició.

  • Reconèixer la perspectiva positiva i àmplia de la pau com el dret de tota persona a una vida digna.
  • Comprendre i analitzar de manera crítica les diferents formes de violències que es donen i les conseqüències que tenen.
  • Fomentar les actituds que contribueixen a la resolució no-violenta dels conflictes, analitzant els elements que influeixen en el seu desenvolupament.
  • Promoure la ciutadania activa i el compromís personal i col•lectiu amb la construcció de pau oferint alternatives de pau i resolució no-violenta de conflictes.

Accés a la Plataforma (versió antiga)

https://jesusmariact-jm-barcelona.micolegio.es/educamos/

EX ALUMNES JM Claudina