Participem al programa EXPLAINERS de la Fundació La Caixa

Publicat a: Escola

Les nostres alumnes de 4t d'ESO P. Ibáñez i A. Llano han estat seleccionades per participar al programa Explainers del Cosmocaixa.

 

Explainers és un programa que neix per iniciativa dels principals museus de la ciència d'Estats Units, i des de 1969 és el programa estrella del Sant Francisco Exploratorium. El seu principal objectiu és potenciar les vocacions científiques i acostar el coneixement als visitants del museu a partir de les explicacions realitzades per estudiants de 4º d'ESO i Batxillerat. Avalat per l'èxit de Sant Francisco i adoptat per diferents museus d'Europa, Cosmocaixa decideix implementar aquest programa per fer de pont entre els continguts museográficos i el públic.

 

Amb aquest programa, Cosmocaixa vol fer un pas més en el desenvolupament de programes innovadors que acostin el públic a la ciència i contribuir, així, juntament amb la comunitat educativa, a la formació dels joves estudiants.

El programa es planteja utilitzant el centre educatiu com a intermediari entre els joves i Cosmocaixa, i en ell interactuen tres agents: centres educatius, joves i visitants.

Pels Explainers, participar al programa significa compromís amb un projecte, motivació i capacitat d'adaptació al canvi; compartir coneixement, aprendre acadèmica i personalment, entusiasmar-se per la ciència; adquirir experiència, i comunicar-se i ser creatiu.

Els Explainers reben una sòlida formació per afrontar el repte de respondre les preguntes dels visitants dels diferents centres amb rigor i professionalitat. 

 

Col·laboren: equip educatiu de Cosmocaixa i de l'Àrea de recerca i coneixement de l'Obra Social "la Caixa", ESIC, La Salle, IQS i EUSS.

Una vegada els Explainers hagin rebut les eines formatives necessàries, hauran d'explicar la ciència amb les seves paraules 3 hores a la setmana durant 6 setmanes.

 

 

Mitjà

Accés a la Plataforma (versió antiga)

https://jesusmariact-jm-barcelona.micolegio.es/educamos/

EX ALUMNES JM Claudina