Notícies Batxillerat Artístic

Documental

ELS JOVES FAN COSES

 

El passat 1 dʼabril vam estar al CC Trinitat Vella a la presentació de ʻEls joves fan cosesʼ, un documental de 30 minuts ideat per lʼentitat Maletas Viejas i realitzat per Edgar Garrido, estudiant de 2n de batxillerat artístic de JM Sant Andreu, que mostra la realitat de diferents joves de la Trinitat Vella. Lʼobjectiu dʼaquest vídeo és transmetre la idea que els joves tenen iniciativa. Per això, la gravació narra la història dʼuna quinzena de veïns amb perfils diferents.
És un documental 100 % de barri: “Lʼúnica dona que pertany a la junta del Trinitat Club Esportiu, una altra que sʼha fet autònoma per obrir la guingueta Bella del Parc de la Trinitat o una que lidera lluites veïnals” són alguns dels joves que hi apareixen que enumera Dani Ruiz, membre de Maletas Viejas i també antic alumne del nostre col.legi.
Lʼentitat, formada per joves del barri dʼentre 18 i 24 anys que són els organitzadors del festival El Charco, és la que va tenir la idea de crear el documental i es va posar en contacte amb Edgar Garrido per realitzar-lo, gravar-lo i editar-lo.
El vídeo es projectarà a diferents equipaments del barri i del districte com ara els instituts, espais per a joves o la Fabra i Coats. “Es vol empoderar els joves i mostrar el seu potencial” explica Claudia Campos, integrant de Maletas Viejas.
El documental forma part dʼuna campanya més global que sʼallargarà fins a lʼoctubre del 2019 i que vol propulsar les tasques que fan els joves. Maletas Viejas té previst organitzar un concurs per premiar el millor projecte de diferents categories com ara projecte en clau de gènere, esports o arts plàstiques. Aquest certamen està pensat per obrir-lo a tots els barris de Sant Andreu.

Els components de Maletas Viejas i lʼEdgar Garrido a la presentació
Invitació a la presentació del documental
Moment de la celebració posterior a la
presentació del documental
Trailer del documental
Entrevista a la Betevé
Aquesta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. En fer clic al botó d\'acord, acceptes l\'ús d\'aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits. Més informació    Més informació
Privacidad