PROJECTE ONMAT

El món ha canviat: l’ensenyament també ONMAT no és un programa de matemàtiques més, es tracta d’un mètode que proposa una nova mirada; una perspectiva que permet treballar les matemàtiques de manera atractiva, viva i desafiadora.

Els adolescents
La manera de comunicar-nos, interactuar, reunir-nos, treballar i aprendre canvia i avança a passos de gegant. Els adolescents i joves d’avui en dia s’agrupen i es relacionen diàriament digitalment generant noves formes d’intercanvi. Per això, davant d’una generació de nadius digitals, és important tenir en compte la manera com reben, filtren i processen la informació, molt diferent de la de fa 5, 10 o 15 anys. Hi ha tot un seguit de particularitats que fan d’aquesta una generació de joves que viuen en la immediatesa, que utilitzen les xarxes socials com a mitjà principal de comunicació i que reben informació constantment a través dels seus dispositius. L’ensenyament no pot quedar al marge de la realitat dels alumnes i s’ha d’ajustar i adaptar a una nova forma d’entendre i enfrontar-se al món; amb noves eines, nous mètodes i noves maneres de comunicar-se.

Nadius digitals
És fonamental que els alumnes no entenguin les matemàtiques com una cosa al marge i avorrida, sinó com una cosa viva, àgil, pràctica i reptadora.
Perfer-ho,ONMATté en compte la manera com es relacionen i interactuen, tant amb les persones com amb la informació, i proposa una metodologia amb l’objectiu de fer protagonista l’alumne del seu aprenentatge a través de la gestió dels recursos, el joc i la diversitat d’activitats amb què compta.

El pas d’EntusiasMAT a ONMAT
Des de tekman Books, després d’anys treballant amb EntusiasMAT, ONMAT es presenta com una continuació d’una metodologia innovadora i viva, basada en les intel·ligències múltiples, que pretén fer de l’alumne el protagonista del seu propi aprenentatge a través d’eines pedagògiques innovadores.
Tant a EntusiasMAT com a ONMAT, les matemàtiques es treballen de manera contextualitzada, és a dir, propera a la realitat dels alumnes. D’aquesta manera, es converteixen en una part integrada a la seva vida diària, real, apassionant i estimulant.

ONMAT: la plataforma
ONMAT és una plataforma d’aprenentatge de matemàtiques integral per a l’ESO que té com a meta principal que els alumnes puguin desenvolupar de manera autònoma el seu itinerari d’aprenentatge, sempre amb l’objectiu de motivar-los i fer que el procés sigui tan individualitzat com sigui possible a través d’un entorn digital dinàmic i amb multitud de recursos de tota mena.

ONMAT: les activitats
A ONMAT les matemàtiques estan dividides en steps, petites unitats de contingut específic en què es treballen diferents activitats i que els alumnes han d’anar superant a poc a poc i al seu ritme.
Cada step d’ONMAT està compost per múltiples i diferents activitats que permeten un aprenentatge transversal, integral i contextualitzat de les matemàtiques. Aquest enfocament basat en el desenvolupament de les intel·ligències múltiples permet treballar les matemàtiques des de diferents perspectives i donar les mateixes oportunitats a tots els alumnes.

ONMAT: la gestió de l’aula
L’aula ja no és aquell espai en silenci en què un professor imparteix la lliçó. L’aula moderna és flexible, cooperativa, polivalent i té més d’un espai d’aprenentatge. A ONMAT, l’alumnat treballa al seu ritme les activitats que s’ha planificat o que el professor ha proposat.
Gràcies a la diversitat d’activitats, els alumnes poden treballar de manera autònoma i mitjançant un itinerari personalitzat i flexible en què el professor és un coach que guia.

ONMAT: la ludificació
La ludificació consisteix a incorporar elements propis del joc en entorns d’aprenentatge amb l’objectiu de potenciar la motivació, promoure l’esforç i inspirar els alumnes.
A ONMAT el joc hi té un lloc essencial; els alumnes reben desafiaments i reptes que els permeten obtenir punts i canviar-los per privilegis. Es tracta de convertir l’experiència d’aprendre en una activitat en què l’alumne té un paper important a exercir i obtenir recompenses.

Aquesta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. En fer clic al botó d\'acord, acceptes l\'ús d\'aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits. Més informació    Més informació
Privacidad