Programa TEI

A partir de la setmana vinent, la nostra escola Jesús Maria Claudina Thévenet iniciarem la implementació del programa TEI (Tutoria entre Iguals) en el nostre centre.

Aquest és un projecte educatiu innovador per a millorar la integració escolar, la convivència entre els estudiants i, principalment, per a prevenir l’assetjament escolar.

El programa TEI (Tutoria entre Iguals) és un programa basat en l’acompanyament de l’alumnat de les diferents etapes. En una primera fase, curs 2020-21, l’alumnat de P-5 acompanyarà, a l’alumnat de P-3, 5è primària a 3r Primària i 3r ESO a 1r ESO. Cada alumne/a de P-3, 3r i 1r d’ESO tindrà un tutor/a emocional de P-5, 5è i 3r d’ESO, que estarà prop d’ell/a amb la finalitat d’ajudar a la seva integració en el centre, reduir la seva inseguretat, mediar en conflictes, actuar com a referent per a la millora de la seva
autoestima i disminuir els desequilibris de forces que causen l’assetjament escolar. En aplicar el TEI, se sensibilitzarà l’alumnat contra l’assetjament escolar i a favor d’un model de relació entre companys/es basat en el respecte mutu, la coresponsabilitat i la
solidaritat.

Aquest model de relació entre companys/es serà reforçat durant les hores de tutoria i en diferents moments del curs. En aquestes sessions, el coordinador/a del programa, el departament d’orientació i els tutors/es de l’alumnat del cursos de P-3, P-5 3r i 5è de
Primària i 1r i 3r d’ESO realitzaran una sèrie d’activitats, dinàmiques i reunions per a aconseguir els objectius del programa.
El professorat ha realitzat una formació específica impartida per un formador/a acreditat per la Universitat de Barcelona, que serà el nostre assessor/a durant tot el curs escolar.
El Programa TEI va ser creat per Andrés González Bellido, psicòleg i orientador, en el 2002. Actualment és el programa de major implementació a nivell espanyol i un dels primers a nivell mundial, amb més de 1.200 centres educatius d’Infantil, Primària i Secundària.

S’han presentat les avaluacions externes realitzades per la Universitat d’Alacant, amb uns resultats, amb millores molt significatives, tant pel que fa a la violència verbal, física, les relacions i la convivència en el centre i especialment la disminució dels símptomes d’ansietat i depressió en els centres que apliquen el TEI.
Per a obtenir més informació sobre el programa TEI i el problema de l’assetjament escolar, recomanem visitar la pàgina web http://programatei.com.

Atentament,
Coordinador/a Programa TEI.

Aquesta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. En fer clic al botó d\'acord, acceptes l\'ús d\'aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits. Més informació    Més informació
Privacidad